close

YOOtoppanel

otseminar  
Onze eerstvolgende seminars:

Het Nieuwe Testament in Vogelvlucht, 6 maart, Baptistengemeente Sneek

Het Nieuwe Testament in Vogelvlucht, 20 maart, evangeliegemeente Soest
ntseminar

Top Panel
woensdag, 25 mei 2022
E-mailadres
zaterdag, 28 november 2009 15:29

Verantwoord Bijbelgebruik

Droge_grond De Bijbel is het Woord van God. Wij verlangen naar God … en naar zijn Woord. En toch kan dat Woord zó ver weg lijken. Het Boek, Gods boodschap voor ons, kan soms zó gesloten blijven. Of er komen vooral oude en bekende dingen te voorschijn. "Gods beek is vol water", maar onze beker bevat maar een bodempje. Het kan anders. Het moet anders.

Wilt u meer uit Gods Woord leren en bent u bereid daar moeite voor te doen? Wilt u als gemeente met uw kringleiders aan de slag om op kringavonden de Bijbel ècht open te laten gaan? Dan is deze intensieve doe-cursus voor u!

Hoe?

In deze cursus geen "vogelvlucht", maar stap voor stap door het proces van lezen, begrijpen en toepassen van de bijbelse boodschap. Elke avond vraagt enkele uren voorbereiding aan leeswerk en uitwerking van opdrachten rond afgesproken bijbelgedeelten. Naast interactieve bespreking krijgt u persoonlijke feedback.

 

Resultaat

verantwoord_bijbelgebruikAan het eind van de cursus is uw eigen bijbelgebruik veranderd. Uw lezen en uitleggen van bekende bijbelgedeelten wint aan diepgang. Onbekende gedeelten worden toegankelijk. U kunt willekeurige bijbelgedeelten vertalen in actuele principes. En als kringleider bent u in staat diepgang te geven aan het bijbelgebruik in uw kring.

De cursus wordt gegeven aan de hand van het boek Verantwoord Bijbelgebruik van John Boekhout. Hij heeft het boek geschreven vanuit een jarenlange ervaring in trainingen voor gemeenteleiders in Oost-Europa. Wij delen zijn hart voor gemeenteopbouw.


 

Details:

  • De cursus bestaat standaard uit tien avonden van 19.30-22.15 uur.
  • Bij voorkeur eens in de veertien dagen.
  • Groepsgrootte: 20-50 deelnemers.
  • Aangepast aan de specifieke behoeften en situatie van uw gemeente.
  • Vervolg training voor kringleiders mogelijk.

Programma:

1. Het belang van verantwoord bijbelgebruik
2. Contextueel bijbelgebruik
3. De aanpak van verantwoord bijbelgebruik
4. Het lezen van alinea's
5. Het uitleggen van de Bijbel
6. Het belang van toepassen
7. Verantwoord toepassen
8. Het lezen van boeken in hun geheel (Jona)
9. De wet (Deuteronomium 27-30)
10. Keuze (Jona/Habakuk)

Uiteraard kan het programma in overleg worden aangepast aan de specifieke behoeften en situatie van uw gemeente. Een vervolg training voor kringleiders is mogelijk.

Laatst aangepast op maandag, 30 november 2009 16:45